top of page
351A2963_2_edited.jpg

Magamról

Kutatási témám és doktori disszertációm témája a nemi szerepek változása, és a társadalmi nemi szerepek okozta stressz egészségi állapotra gyakorolt hatása volt. Kutatómunkám részeként sokat foglalkoztam a párkapcsolatban, a családban betöltött szerepeinkkel, azzal a kérdéssel, hogy ezek milyen elvárásokat jelentenek, és mennyire „kényelmesek”, vagy feszültség keltők számunkra. Ezek a feszültségek, illetve a párkapcsolatunkkal való elégedettség, vagy az abban megélt stressz komoly hatással lehet az egészségünkre. Tudományos munkám, valamint a Kék Vonal gyermek-lelkisegély vonal önkénteseként eltöltött idő motivált abban, hogy pár- és családterápiával kezdjek foglalkozni.

A Magyar Családterápiás Egyesület, családterápiás elméleti és módszertani tanfolyamát és szupervíziós szakaszait is elvégeztem. Jelenleg képzésben lévő családterapeutaként, páros vezetésben pár- és családterápiával, pár- és családkonzultációval, szülőkonzultációval foglalkozom. 

Témám másik fő fókusza, a stressz egészségre gyakorolt hatásának vizsgálata is tovább lépésre inspirált, így okleveles Williams Életkészségek facilitátorként stresszkezelési tréningekkel is igyekszem segíteni.

A meséket mindig is szerettem, izgalmasnak, inspirálónak találtam. A velük való munkát 2012 óta mesepedagógusként, majd 2014-től Metamorphoses alkotó-fejlesztő meseterapeutaként is végzem. 

Tagja vagyok a Népmesekincstár foglalkozásvezetők közösségének, akikkel örömmel dolgozunk azon, hogy minél több mesét, élményt, segítséget nyújthassunk a gyerekeknek, családoknak.

Tanulmányok, végzettségek

2002 – Kulturális antropológus kutató, vizuális kultúra tanár (Miskolci Egyetem, Kulturális és vizuális antropológia szak)

2012 -  Mesepedagógus (Mesepedagógia- Nevelés és oktatás mesékkel) 

2014 – Alkotó-fejlesztő Metamorphoses- meseterapeuta (Semmelweis Egyetem meseterápia képzés)

2019 – Családterápiás elméleti és módszertani alapképzés és szupervíziós szakasz (Magyar Családterápiás Egyesület)

2020 – PhD fokozat (Semmelweis Egyetem, Mentális Egészségtudományok Doktori Iskola)

2021 - Williams Életkészségek okleveles facilitátor (pedagógus és diák WÉK specializációval)

bottom of page